De Geschiedenis Akademie
Zaanstreek

Molens die naar een Duitse jas werden genoemd. De weilanden als een industrieterrein. De eerste rode burgemeester van Nederland, het Hembrugterrein en de 18e eeuwse mediahype rond de boot zonder zeilen en riemen van Daam Schijf.

Bent u een echte Zaankanter in hart en nieren? Of een net verhuisde Amsterdammer? En wilt u nu eindelijk iets meer begrijpen hoe het nu zit met molens, walvisvaart, rode Zaan en al die fabrieken? Volg dan de cursus Zaanse geschiedenis!

De cursus wordt weer in het voorjaar van 2015 gehouden, waarschijnlijk in het molenmuseum in Zaandijk. Wilt u zeker zijn van een plek is het aan te raden snel in te schrijven, er is al een redelijk aantal aanmeldingen. We starten iedere avond om 19.30 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De kosten voor de 4 avonden bedragen 70 euro per persoon, inclusief koffie / thee.

U kunt inschrijven door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL 22 TRIO 0776 4934 69 ten name van J.F. Luiten (Triodosbank). Wilt u mij ook een mail sturen met uw gegevens zodat ik u kan bereiken? Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst. Indien de cursus vol is krijgt u zo snel mogelijk bericht en wordt het geld direct teruggeboekt.

De thema's van de avonden zijn als volgt:

Het hoofd boven water houden: van veengravers tot windvangers.
Groeien in de schaduw van Amsterdam: vrijzinnig en vernieuwende Zaankanters werken zich rijk.
Schoonheid in Stilstand: economische neergang, socialisme en nieuwsgierige schilders.
Van industrialisatie tot Inverdan: hoe een streek afwisselend voor- en achterloper kan
zijn